De første sporene etter menneskelig tilstedeværelse går tilbake til neandertalerne, de første registrerte bosetningene var kartaginske og romerne erobret Córdoba i 206 f.Kr. Under araberne ble det antatt å være den mest folkerike byen i verden, med så mange som 500 000 innbyggere, før de ble erobret av Ferdinand III i 1236.

Om du besøker solkysten i begynnelsen av mai, kan du ta besøke blomsterfestival hvor terrassene, de tradisjonelle indre gårdsplassene i Córdoba er åpnet for besøkende. Beboere i Córdoba konkurrerer med hverandre for å produsere de vakreste beddene og terrassene drypper bokstavelig talt over av blomster. Klikk her for mer informasjon.

Sentrert ved moskeen / katedralen har det historiske sentrum verdensarvstatus. Medina Azahara, omtrent 13 km vest for Córdoba og ofte kalt middelalderens Versailles, ble konstruert fra 936 som det administrative senteret og palasset til araberne, men bruken ble kortvarig, forlatt i 1010.

Kanskje for langt for en dagstur med bil, da reisetiden fra Marbella via motorveien fra Málaga, er nesten tre timer, det kan være et alternativ å ta høyhastighetstoget, den raskeste turen tar ca en time. Sommertemperaturer omtrent det samme som i Sevilla.