Granada er et annet sted på Costa del Sol du absolutt bør å se, etter at Córdoba falt i 1236 var det bare ett sete for arabisk styre de siste 250 årene av okkupasjonen, og det var Granada, helt til det også falt i 1492.

Noen hevder at Alhambra er Spanias mest besøkte bygning, mer enn 2,3 millioner kommer hit hvert år, og det er best å planlegge fremover hvis du har tenkt deg hit.

Tre steder har status som verdensarv:
· Alhambra

· Generalife

· Albayzin-kvartalet

Via Málaga med bil er reisen omtrent to timer, om du vil ta tog går det høyhastighetstog fra Malaga (og Sevilla).

Sommermånedene er varme, men ikke så ekstreme som i Sevilla eller Córdoba. Imidlertid er det veldig annerledes på andre tider av året på grunn av høyden, 750 meter eller 2500 fot over havet. Våren og høsten er kjølige og om vinteren fryser man, det er behov for vinterklær, og om man vil kan man gå på ski her!

Skistedet Pradollano er Europas sørligste og en av de høyeste, med løyper mellom 2.100 og 3.300 meter. Høyden betyr en av de lengste skisesongene, vanligvis åpent innen 1. desember og stenger ikke før i mai.

Det er et veldig spansk feriested, fullpakket i helgene og på helligdager, så ta sikte på en midtukeuke for å unngå kø. Det er 106 km fordelt på 120 løyper, og 400 – 500 cm snø er normen.

Når snøen har smeltet, tar terrengsyklingen og moto-cross sesongen over.