Sevilla er grunnlagt av romerne og kjent som Hispalis, og er Andalucias største by og Spanias eneste elvehavn; Columbus ‘avgang til den nye verden var fra Sevilla, og det var Magellans reise, noe som førte til den første omfartsundersøkelsen av verden. Tatt tilbake fra fra araberne i 1248 var den allerede en viktig handelsby, men blomstret enda mer etter hvert som det spanske imperiet vokste og Sevilla ble en av verdens rikeste byer.

Tre steder har status som verdensarv:

· Katedralen, den tredje største i verden, som rommer graven til Columbus.

· Alcázar, det eldste kongelige palasset som fremdeles er i bruk i Europa.

· Indies Archive, depotet som inneholder dokumentene som registrerer det spanske imperiet i Amerika og Filippinene. Bygningen er en av Sevillas fineste med arkitektur fra renessansen.

Med bil kommer du deg hit på mindre enn to timer, enten gå via Ronda eller nedover kysten til Algeciras, deretter via Jerez, så det er en enkel dagstur.

Som de fleste spanske byer, er det historiske sentrum av Sevilla flat og kompakt, og det er ikke behov for en bil, så et alternativ er høyhastighetstog fra Málaga.

Mange holder seg borte fra Sevilla om sommeren, men selv om det ofte er over 40 ºC i juli og august, er det en tørr varme og Sevilla er en by som virkelig vet hvordan man skal leve, selv når den er på det hotteste.

Sevilla hevder å være fødestedet til tapas, selv om Granada ikke er helt enige med det, men uansett hva som er rett, er det ingen steder som er bedre for et tapasmåltid når kvelden kommer krypende, gå fra bar til bar og prøv det beste som tilbys!

Nettsted